Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΠΑΚΕΤΤΟ ( ROMAN ) - ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Πώς να μετρησουμε ένα παραθυρο για την εγκατασταση ενός Roman ( πακεττου )
Θα χρειαστουμε ένα μεταλικο μετρο ( όχι μεζουρα ) , ένα μπλοκ σημειωσεων και φυσικα ένα μολυβι .
Σχεδιο Α
Στην περιπτωση που το ανοιγμα μας είναι ένα παραθυρο << εντοιχισμενο >> δηλ . το παραθυρο είναι χωνευτο μεσα στον τοιχο.Σε αυτην την περιπτωση το πακεττο θα καθησει μεσα στα στενα περιθωρια του παραθυρου.Αρα εδώ μετραμε το υψος Β – Γ και το φαρδος Α - Β .Προσοχη , δεν πρεπει να κανουμε το παραμικρο λαθος στην μετρηση , διοτι σε διαφορετικη περιπτωση το πακεττο μπορει να πεσει κοντο η στενο η στην χειροτερη περιπτωση ….να μην χωραει μεσα στην κασα .
Εδώ εχουμε την ευκολια της τοποθετησης του μηχανισμου διοτι ο μηχανισμος στερεωνετε ακριβως κατω από την κασα , ειτε με δυο ειδικα στηριγματα τα οποια θα προμηθευθουμε από εκει που θα αγορασουμε τον μηχανισμο η με 2 απλες βιδες ( 6αρες η 5αρες) μαζι με τις ουπες τους .
Στην δευτερη φωτογραφια μπορειτε να δειτε το τελικο αποτελεσμα της προσπαθειας μας.
Σχεδιο Β .
Εδώ η τοποθετηση γινετε στο επιθυμητο σημειο οσον αφορα τον μηχανισμο .Συνηθως μετραμε πανω από την κασα του παραθυρου 0,10 εως 0,20 ποντους . Το δε φαρδος είναι και αυτό συνηθως 0,07 εως 0,10 ποντους εξω από την κασα του παραθυρου αριστερα και δεξια ουτως ώστε το πακεττο μας να καλυπτει την κασα του παραθυρου.
Τωρα οσον αφορα το υψος του πακεττου μας ….. ε αυτό είναι πολύ προσωπικη υποθεση του καθ’ενός . Μπορει να θελουμε το πακεττο ( στο χαμηλοτερο του σημειο ) να είναι σχεδον εως κατω – πραγμα που δεν συνηθιζετε τοσο διοτι ισως χρειαστει να βαλετε έναν καναπε – η 0,15 εως 0,20 κατω από την κασα του παραθυρου που είναι και η πιο συνηθισμενη μεθοδος . Εδω η τοποθετηση θα γινει με δυο γωνιες , αναλογα με το ποσο εξω βγαινει το χερουλι του παραθυρου , απο 0,08 εως 0,15 ποντους λευκες . Στην δευτερη φωτογραφια μπορειτε να δειτε το αποτελεσμα.


Καλη τυχη

Δεν υπάρχουν σχόλια: